...
Реєструйся

Президент «за» зміни в нарахуванні ЄСВ від Мінсоцополітики


Президент України Петро Порошенко закликав до компромісу щодо розширення бази обчислення ЄСВ.

«Це крок, який ми маємо з усією відповідальністю підтримати. Нам необхідно піти назустріч. Тому що ми не можемо говорити про те, що в країні все добре, коли пенсії зростають найменше», – сказав П.Порошенко під час зустрічі з представниками Європейської бізнес асоціації (ЄБА) у вівторок.

Він нагадав про те, що раніше ставку ЄСВ було скорочено з 38% до 22%.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів 14 листопада затвердив розроблений Міністерством соцполітики законопроект, який пропонує скасувати верхню межу нарахування ЄСВ і запровадити регресивну шкалу його нарахування. Нинішнє законодавство передбачає сплату внеску за ставкою 22% на зарплати не вище ніж 15 мінімальних (55,8 тис. грн). Законопроект же пропонує нараховувати ЄСВ за цією ставкою на зарплати, не вище ніж 25 мінімальних (104 тис. грн), а понад цю суму запровадити регресивну шкалу аж до 5% ЄСВ на зарплати, що перевищують 270 розмірів мінзарплат.

Цим же законопроектом пропонують встановити вимогу сплачувати ЄСВ керівникам підприємств із розрахунку двох мінімальних заробітних плат, а також запровадити регресивну шкалу розміру сплати ЄСВ.

ЄБА і Союз українських підприємців зверталися до Верховної Ради і президента із закликом не підтримувати таку ініціативу, Міністерство економічного розвитку і торгівлі також не підтримує законопроект.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...