...
Реєструйся

Про двостороннє співробітництво у сфері праці та соціальної політики України та Хорватії


Між Міністерством соціальної політики України та Міністерством праці та пенсійної системи Республіки Хорватія (далі — Сторони) було підписано Меморандум про взаєморозуміння від 19 березня 2018 року (далі — Меморандум).

Держави домовились про таке:

— сторони розвиватимуть двостороннє співробітництво у сфері праці та соціальної політики.

— сторони будуть здійснювати обмін досвідом та інформацією, у тому числі програмними документами, необхідними для виконання спільних цілей у сфері праці та соціальної політики.

Співробітництво між Сторонами у межах цього Меморандуму про взаєморозуміння включатиме, серед іншого, такі напрями:

  • імплементація Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони (Глава 21 «Співробітництво у галузі зайнятості, соціальної політики та рівних можливостей»);
  • політика ринку праці та питання зайнятості;
  • система соціального захисту та соціального забезпечення (включаючи пенсійне забезпечення);
  • соціальний захист внутрішньо переміщених осіб;
  • безпека та гігієна праці на робочому місці.

Сторони домовились, що співробітництво буде здійснюватись, зокрема, шляхом обміну досвідом та організації спільних заходів з питань у сфері праці та соціальної політики.

Усі заходи, які проводяться в межах цього Меморандуму про взаєморозуміння, здійснюються з урахуванням фінансових можливостей кожної зі Сторін та визначатимуться за спільною згодою Сторін у кожному окремому випадку.

Цей Меморандум про взаєморозуміння набирає чинності з дати його підписання та укладається строком на три (3) роки. Його дія автоматично продовжується на наступні трирічні періоди доки будь-яка зі Сторін не надішле іншій Стороні письмове повідомлення про намір припинити його дію не пізніше ніж за шість (6) місяців до дати закінчення поточного періоду.

Відповідно до листа Міністерства закордонних справ України «Щодо набрання чинності міжнародним договором України» від 29 березня 2018 року № 72/14-612/1-799 Міністерство закордонних справ України інформує, що Меморандум набирає чинності 19 березня 2018 року.

Джерело: ligazakon.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...