...
Реєструйся

Про компенсацію за працевлаштування для осіб з інвалідністю


З 1 квітня 2024 року, відповідно до вимог Закону України від 9 листопада 2023 року № 3460-IX «Про Державний бюджет України на 2024 рік», мінімальна зарплата в Україні зросла до 8 тис. грн. У зв’язку з цим змінився розмір деяких виплат, які залежать від розміру мінімальної заробітної плати, в тому числі і розміри компенсаційних виплат роботодавцям за деякі категорії найманих працівників.

Компенсації за працевлаштування людей з інвалідністю, учасників бойових дій, тих кому до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років та громадян, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад 1 місяць тепер становить до 8 тис. грн (50 % фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної зарплати). Тривалість виплати такої компенсації становить 6 місяців за кожен непарний місяць роботи працівника.

 

Раніше писали: З 1 квітня збільшиться розмір компенсаційних виплат роботодавцям

Компенсація за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб під час дії воєнного стану з 1 квітня 2024 року становить 8 тис. грн (1 мінімальна зарплата за повністю виконану місячну (годинну) норму праці). Тривалість виплати такої компенсації – не більше 3-х місяців, а для людей з інвалідністю – не більше 6 місяців.

Джерело: Управління Держпраці


ЮРИСТ З КАДРОВИХ ПИТАНЬ І ТРУДОВОГО ЗАКОНОДАВСТВА — ONLINE

Унікальна послуга на ринку України!
Докладніше

Забезпечте собі:
✔ максимально вивірені рішення щодо трудових відносин з колективом
✔ стійку правову позицію в спірних ситуаціях
✔ регульовані та зрозумілі процеси у «відносинах із державою»

тел.: 0 (800) 219-977
podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Механізми оскарження постанов військово-лікарських комісій
Військово-лікарська експертиза відіграє ключову роль у забезпеченні обороноздатності держави та гарантуванні прав військовослужбовців і призовників на належний захист їхнього здоров’я. ...
Розмір одноразової допомоги потерпілому внаслідок випадку на виробництві
Сума одноразової допомоги потерпілому через нещасний випадок на виробництві або професійне захворювання визначається відповідно до ступеня втрати професійної працездатності, який ...