...
Реєструйся

Про особливості зарахування стажу


ЗАПИТАННЯ

Якщо у серпні здійснено три платежі добровільного внеску з поміткою за серпень, вересень, жовтень (кожен по 1 474 грн), чому в особистому кабінеті відображається стаж лише за серпень?

 

ВІДПОВІДЬ

Суми сплачених страхових внесків в межах максимальної величини (22 110 грн за місяць, тобто 22 % від 15 мінімальних зарплат) зараховуються за той місяць, у якому надійшли на рахунок Пенсійного фонду України.

Тобто, якщо в одному місяці тричі було сплачено добровільний внесок і три платежі надійшли на рахунок Фонду в цьому місяці, то всі кошти буде зараховано як сплата внеску саме за цей місяць (в описаному випадку – серпень). Врахування примітки, зробленої платником при сплаті добровільного внеску до кожного платежу (за серпень, вересень, жовтень), не передбачено.

Читайте також: Як внести зміни в особисті дані на вебпорталі ПФУ

Отже, за наведених обставин, до страхового стажу враховано лише один місяць – серпень.

При цьому заробітна плата за серпень, яку врахують при обчисленні пенсії, становитиме 20 100 грн (один внесок 1 474 грн дає підстави врахувати заробіток для обчислення пенсії у сумі 6 700 грн. Оскільки внесків було три, то ця сума становитиме 6 700 х 3 = 20 100).

Читайте також: Як перевірити інформацію про сплату добровільних пенсійних внесків? Відповідає ПФУ

Щоб до страхового стажу було зараховано три місяці, потрібно сплачувати один раз в кожному з місяців добровільний внесок у розмірі не менше мінімального (на місяць сплати).

Читайте також: Чи потрібно пенсіонеру повідомляти ПФУ про працевлаштування

Джерело: ПФУ


Експрес-курс «Облікові документи кадрової служби та порядок їх ведення»

Модуль 1. Особова картка форми № П-2: правила заповнення
Модуль 2. Особова справа: нормативне регулювання та стала практика.

Кожен учасник отримує:

  • 3 відео
  • 1 презентацію у форматі PDF
  • 1 письмову консультацію експерта

тел.: 0 (800) 219-977067-317-5886
Е-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Членські організації ФПУ розробили звернення про захист соціальних прав і гарантій членів профспілок (законопроєкт № 11367)
На заклик Президії ФПУ провести роботу щодо залучення народних депутатів України до підписання законопроєкту «Про внесення змін до Закону України «Про ...
Опубліковано огляд судової практики КЦС ВС щодо про колективні договори і угоди
Верховний Суд опублікував огляд судової практики Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду щодо застосування законодавства України про колективні договори ...
Кейс для кадровика. Чи можна заборонити працівнику бути фізичною особою — підприємцем?
СИТУАЦІЯ Керівник наполягає включити до колективного договору пункт, що працівники підприємства не можуть бути ФОП. Чи правомірна така вимога? Чи ...