...
Реєструйся

Про особливості зарахування стажу


ЗАПИТАННЯ

Якщо у серпні здійснено три платежі добровільного внеску з поміткою за серпень, вересень, жовтень (кожен по 1 474 грн), чому в особистому кабінеті відображається стаж лише за серпень?

 

ВІДПОВІДЬ

Суми сплачених страхових внесків в межах максимальної величини (22 110 грн за місяць, тобто 22 % від 15 мінімальних зарплат) зараховуються за той місяць, у якому надійшли на рахунок Пенсійного фонду України.

Тобто, якщо в одному місяці тричі було сплачено добровільний внесок і три платежі надійшли на рахунок Фонду в цьому місяці, то всі кошти буде зараховано як сплата внеску саме за цей місяць (в описаному випадку – серпень). Врахування примітки, зробленої платником при сплаті добровільного внеску до кожного платежу (за серпень, вересень, жовтень), не передбачено.

Читайте також: Як внести зміни в особисті дані на вебпорталі ПФУ

Отже, за наведених обставин, до страхового стажу враховано лише один місяць – серпень.

При цьому заробітна плата за серпень, яку врахують при обчисленні пенсії, становитиме 20 100 грн (один внесок 1 474 грн дає підстави врахувати заробіток для обчислення пенсії у сумі 6 700 грн. Оскільки внесків було три, то ця сума становитиме 6 700 х 3 = 20 100).

Читайте також: Як перевірити інформацію про сплату добровільних пенсійних внесків? Відповідає ПФУ

Щоб до страхового стажу було зараховано три місяці, потрібно сплачувати один раз в кожному з місяців добровільний внесок у розмірі не менше мінімального (на місяць сплати).

Читайте також: Чи потрібно пенсіонеру повідомляти ПФУ про працевлаштування

Джерело: ПФУ


Експрес-курс «Облікові документи кадрової служби та порядок їх ведення»

Модуль 1. Особова картка форми № П-2: правила заповнення
Модуль 2. Особова справа: нормативне регулювання та стала практика.

Кожен учасник отримує:

  • 3 відео
  • 1 презентацію у форматі PDF
  • 1 письмову консультацію експерта

тел.: 0 (800) 219-977067-317-5886
Е-mail: podpiska@mediapro.com.ua

Матеріали до теми


Кейс для кадровика. Чи може бути головою профспілки медичний директор лікарні?
Закон України від 15 вересня 1999 року № 1045-XIV «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» (далі — Закон ...
Боротьба з безробіттям по-вінницьки: залучення до суспільно корисних робіт
У Вінниці безробітних залучатимуть до суспільно корисних робіт. Таким чином місто запускає новий проєкт щодо працевлаштування. Про це повідомляє Вінницька ...