...
Реєструйся

Про перегляд персональних даних у системі «Трембіта»


17 січня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка визначає новий порядок взаємодії між державними реєстрами в системі «Трембіта» та підключення до неї.

Як зазначає Міністерство цифрової трансформації України (далі — Мінцифри), невдовзі в «Трембіті» фіксуватиметься кожен випадок, коли хтось переглядав особисті дані українців. А надалі ви зможете отримувати сповіщення в «Дії», якщо хтось робив запит про ваші персональні дані. Наразі команда Мінцифри за підтримки міжнародних партнерів працює над технічною реалізацією відповідних законодавчих норм.

Через систему «Трембіта» відбувається обмін даними між реєстрами. Це дає змогу людям і бізнесу отримувати більшість державних послуг онлайн, а не ходити з довідками до держорганів. Адже вся необхідна інформація вже міститься в реєстрах.

Також Мінцифри нагадує, що система «Трембіта» функціонує з 2020 року й дозволяє органам влади отримувати дані з державних реєстрів завдяки побудові електронних взаємодій. Це значно зменшує бюрократію та робить життя українців простішим. Наприклад, саме завдяки «Трембіті» отримують дані з реєстрів, які відображаються в цифрових документах у «Дії».

Реєструйтеся онлайн-курс «ОСНОВИ КАДРОВОЇ СПРАВИ: максимально просто».

Джерело: Міністерство цифрової трансформації України

Матеріали до теми