...
Реєструйся

Про розширення переліку правових підстав для обробки персональних даних


ДСЗПД у листі № 10/1892-13 від 17 липня 2013 року нагадала, що обробка персональних даних може здійснюватися не лише за згодою фізичної особи на обробку її персональних даних, а й з інших підстав, передбачених статтею 11 Закону України «Про захист персональних даних».

Факт реєстрації баз персональних даних не створює додаткових прав та обов’язків для володільців персональних даних. Таким чином, виконання вимог Закону України «Про захист персональних даних» суб’єктами відносин, пов’язаних з персональними даними, не залежить від того, чи зареєстрована у них база персональних даних.

Відповідальність за порушення законодавства про захист персональних даних передбачено статтями 188 39 та 188 40 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ДСЗПД уповноважена лише складати адміністративні протоколи про виявлені порушення законодавства у сфері захисту персональних даних і не має повноважень щодо розгляду справ про адміністративні правопорушення, накладення стягнення та встановлення критеріїв малозначності вчинених правопорушень.

Справи про адміністративні правопорушення розглядають місцеві суди.