...
Реєструйся

Матері зможуть розбивати відпустку по догляду за дитиною на 2 частини


Рішення матерів щодо використання відпустки по догляду за дитиною та розподілу її на дві частини буде добровільним. Про це повідомляє прес-служба Мінсоцполітики.

Згідно з проектом, що розробляється Мінсоцполітики, планується, що матері матимуть можливість на власний розсуд приймати рішення щодо використання відпустки по догляду за дитиною та розподілу її на дві частини (дві роки одразу після пологів та рік до моменту, поки дитині не виповниться 8 років).

Тобто, до старого порядку, за умовами якого мати з маленькою дитиною була у відпустці 3 роки одразу, пропонується додати ще можливість «розбивати» цю відпустку на дві частини. Запропонований новий порядок передбачатиме, що мати зможе обирати: чи бути у відпустці 3 роки, чи використати спочатку 2 роки, а ще рік використати тоді, коли їй це буде зручно, але не пізніше, ніж дитина досягне 8-річного віку.

У такій ситуації жінка отримає право переривати відпустку та використовувати рік тоді, коли дитина буде цього потребувати, наприклад, перед школою.