...
Реєструйся

Пропонується збільшити грошову допомогу в разі загибелі або інвалідності військовослужбовців


Проектом запропоновано посилити соцзахист військовослужбовців та членів їх сімей

Комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони рекомендує парламенту прийняти за основу та в цілому законопроект № 2406 про внесення змін до деяких законів щодо підвищення рівня соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей.

Законопроектом пропонується підвищити рівень одноразової грошової допомоги учасникам АТО (або членам їх сімей) у разі загибелі (смерті), інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності при виконанні військового обов’язку. Зокрема, передбачається, що допомога у разі загибелі складе 750 прожиткових мінімумів (замість нинішніх 500); при інвалідності — 375, 300, 225 (зараз 250, 200, 150).

Також запропоновано нову редакцію статті 16-3 Закону про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей, згідно з якою особам, які мають право на отримання одноразової грошової допомоги, виплата здійснюється незалежно від реалізації (відмови) кожного повнолітнього члена сім’ї, батьків, утриманців загиблого (померлого) військовослужбовця свого права. У новій редакції зазначеної статті також встановлюється, що у разі відмови повнолітнього члена сім’ї, батьків, утриманців загиблого (померлого) військовослужбовця від отримання одноразової грошової допомоги, або якщо одна з зазначених осіб у термін не реалізувало своє право на отримання такої допомоги, то її частина повертається до держбюджету.

Проект також підвищує рівень одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності чи часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності працівників міліції, які виконують спеціальний службовий обов’язок, пов’язаний з безпосередньою участю в АТО.

За матеріалами Юрліги