...
Реєструйся

Проєкт постанови КМУ щодо бланків трудових книжок


СПО профспілок оприлюднив проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Питання ведення трудових книжок» і «Про скасування наказу Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29 липня 1993 року № 58».

Проєктом акта передбачено, зокрема, визнання такою, що втратила чинність, постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 1993 року № 301 «Про трудові книжки працівників» (зі змінами). Натомість запропоновано затвердити нові:

  • зразки бланків трудової книжки й вкладиша до них;
  • порядок ведення трудових книжок працівників.

При цьому оформленні до набрання чинності цієї постанови трудові книжки можуть бути використані до заповнення в них усіх сторінок відповідних розділів.

При влаштуванні на роботу працівники, які вимагають ведення трудової книжки, зобов’язані подати трудову книжку, оформлену в установленому порядку.

Особи, які не мають трудової книжки, але вимагають її оформлення, повинні пред’явити паспорт або інший документ, що посвідчує особу. За відсутності в роботодавця бланків трудових книжок і вкладишів до них працівник, який стає на роботу вперше й вимагає оформлення трудової книжки, зобов’язаний надати також бланк трудової книжки.

При цьому більшість положень нового Порядку ведення трудових книжок працівників відповідають аналогічним положенням наразі ще чинної Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України та Міністерства праці України від 29 липня 1993 року № 58.

Вигідна ціна! Електронна версія «КАДРОВИК.UA». Передплата на 2023 рік із подарунками!

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...