...
Реєструйся

Проєкт «єРобота»: які зміни внесено


Уряд уніс зміни до програми підтримки переробних підприємств у межах проєкту «єРобота». Тепер гранти за цією програмою зможуть отримати й фізичні особи-підприємці.

Окрім того, розмір гранту буде прив’язаний до необхідності створення певної кількості робочих місць. Змін також зазнали програми мікрогрантів у частині заохочення для малих фермерських господарств.

На отримання грантів для створення або розширення наявних підприємств у межах проєкту «єРобота» вже надійшло 6,5 тисяч заявок:

  • 6 тисяч заявок — на мікрогранти до 250 тисяч гривень;
  • 100 заявок — за програмою створення нових теплиць і нових садів;
  • більше ніж 400 заявок — за програмою створення нових переробних підприємств.

За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, така кількість заявок за перший місяць роботи програми демонструє, що люди зацікавлені створювати власний бізнес в Україні: «Держава в цьому допоможе, адже приватний сектор — це основа сильної та стійкої економіки».

Зазначимо, що за результатами розгляду заявок, на жаль, у деяких випадках Державний центр зайнятості змушений відмовляти отримувачам у наданні мікрогранту, зокрема через невідповідність їхніх бізнес-планів умовам програми.

Джерело: Державний центр зайнятості

Курс «Зміни законодавства: оптимізація трудових відносин»

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...