...
Реєструйся

При працевлаштуванні виплата допомоги на дитину після досягнення двох років припиняється


Внесено зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми

Кабмін постановою від 4 червня 2015 № 355 вніс зміни до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми.

Встановлено, що заява одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, складається за формою, затвердженою Мінсоцполітики (зараз — у довільній формі із зазначенням даних про реєстрацію місця проживання дитини).

У разі звернення одного з батьків дитини (опікуна) за призначенням допомоги при народженні дитини орган соціального захисту населення за місцем проживання одного з батьків (опікуна), з яким постійно проживає дитина, має право одержувати від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій відомості, необхідні для призначення допомоги при народженні дитини.

Також згідно зі змінами, особам, які на 30 червня 2014 мали право на отримання допомоги при народженні (усиновленні) дитини в розмірі, встановленому на першу дитину, після досягнення дитиною 2-х років на наступні 12 місяців призначається щомісячна допомога в розмірі 130 грн.

У разі працевлаштування отримувача допомоги або виходу на роботу виплата допомоги у розмірі 130 грн припиняється.

Також встановлено, що у разі зміни місця проживання одержувача державної допомоги сім’ям з дітьми виплата її продовжується органом соціального захисту населення за новим місцем проживання або відбування покарання з дня (місяця) звернення (зараз — з дня звернення, але не раніше, ніж з дня реєстрації ).

Допомогу, не отримана в термін через невиконання її отримувачами умов, визначених Порядком, виплачується за минулий з моменту призначення час, але не більше ніж за 6 місяців з місяця звернення за її одержанням (зараз — не більше, ніж за 3 місяці).

За матеріалами ЛІГА:ЗАКОН