...
Реєструйся

Примірну форму трудового договору з нефіксованим робочим часом затверджено


Міністерство економіки України наказом від 26 жовтня 2022 року № 4179 затвердило Примірну форму трудового договору з нефіксованим робочим часом.

Роботодавцям рекомендують під час укладення трудового договору з нефіксованим робочим часом керуватися саме цією Примірною формою.

Додамо, що трудовий договір із нефіксованим робочим часом запроваджено з 10 серпня 2022 року Законом України від 18 липня 2022 року № 2421-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання трудових відносин з нефіксованим робочим часом». Це особливий вид трудового договору, умовами якого не встановлено конкретний час виконання роботи, обов’язок працівника виконувати яку виникає лише в разі надання роботодавцем передбаченої цим трудовим договором роботи без гарантування того, що така робота буде надаватися постійно, але з дотриманням умов оплати праці.

Роботодавець самостійно визначає необхідність і час залучення працівника до роботи, обсяг роботи й у передбачений трудовим договором строк погоджуватиме з працівником режим роботи та тривалість робочого часу. При цьому повинні бути дотримані вимоги законодавства щодо тривалості робочого часу й часу відпочинку.

Заробітна плата виплачуватиметься за фактично відпрацьований час або за фактично виконану роботу.

Отримайте доступ до вебінару «Трудовий договір з нефіксованим робочим часом».

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН Бізнес

Матеріали до теми


Особливості розірвання трудового договору в умовах воєнного стану
Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» визначено особливості трудових ...
Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...