...
Реєструйся

Примірну форму трудового договору з нефіксованим робочим часом затверджено


Міністерство економіки України наказом від 26 жовтня 2022 року № 4179 затвердило Примірну форму трудового договору з нефіксованим робочим часом.

Роботодавцям рекомендують під час укладення трудового договору з нефіксованим робочим часом керуватися саме цією Примірною формою.

Додамо, що трудовий договір із нефіксованим робочим часом запроваджено з 10 серпня 2022 року Законом України від 18 липня 2022 року № 2421-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання трудових відносин з нефіксованим робочим часом». Це особливий вид трудового договору, умовами якого не встановлено конкретний час виконання роботи, обов’язок працівника виконувати яку виникає лише в разі надання роботодавцем передбаченої цим трудовим договором роботи без гарантування того, що така робота буде надаватися постійно, але з дотриманням умов оплати праці.

Роботодавець самостійно визначає необхідність і час залучення працівника до роботи, обсяг роботи й у передбачений трудовим договором строк погоджуватиме з працівником режим роботи та тривалість робочого часу. При цьому повинні бути дотримані вимоги законодавства щодо тривалості робочого часу й часу відпочинку.

Заробітна плата виплачуватиметься за фактично відпрацьований час або за фактично виконану роботу.

Отримайте доступ до вебінару «Трудовий договір з нефіксованим робочим часом».

Джерело: ЛІГА:ЗАКОН Бізнес

Матеріали до теми


Чи може підприємство прийняти на роботу студента, що проходить практику та навчається на стаціонарі?
ЗАПИТАННЯ Чи має право підприємство за наявності вакансії прийняти на роботу студента, який навчається на денній формі навчання та проходить ...
Чи беруться в розрахунок місяці роботи після призупинення трудового договору під час розрахунку «декретних» виплат?
СИТУАЦІЯ Із працівницею, яка йде у відпустку у зв’язку з вагітністю та пологами, призупинено дію трудового договору. Чи беруться в ...