...
Реєструйся

Призов — 2019


Указом Президента України від 30 січня 2019 року № 22/2019 (далі — Указ) регламентовано:

  • звільнення в запас військовослужбовців строкової служби;
  • строки проведення чергових призовів на строкову військову службу у 2019 році;
  • чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2019 році.

Так, документом пропонується звільнити в запас із Збройних Сил України, Державної спеціальної служби транспорту, інших утворених відповідно до законів України військових формувань:

1) військовослужбовців строкової служби, які мають ступінь вищої освіти спеціаліст або магістр та вислужили встановлені строки строкової військової служби:

  • у квітні — травні 2019 року;
  • у жовтні — грудні 2019 року;

2) інших військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки строкової військової служби:

  • у лютому, квітні — травні 2019 року;
  • у жовтні — листопаді 2019 року.

Також Указом визначається на 2019 рік такі строки проведення чергових призовів громадян України на строкову військову службу:

1) квітень — червень;
2) жовтень — грудень.

Нормативно-правовим актом пропонується призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу:

1) у квітні — червні 2019 року;
2) у жовтні — грудні 2019 року.

Кабінет Міністрів України має визначити чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу, та обсяги видатків для проведення чергових призовів у 2019 році.

Кабінет Міністрів України, обласні, Київські міські державні адміністрації повинні забезпечити виконання заходів, пов’язаних із підготовкою та проведенням у 2019 році чергових призовів громадян України на строкову військову службу.

Цей Указ набирає чинності з дня його опублікування, крім окрім певних пунктів, чинності допоки не набув.

Детальніше — читайте статтю Ольги Харечко «Призов на строкову військову службу — 2018», що опубліковано у журналі «КАДРОВИК.UA» № 5, 2018, с. 48.

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Бронювання працівників: роз’яснення юриста
Попри те що захист держави — це конституційний обов’язок громадян України, законодавець передбачив для певної категорії громадян можливість не виконувати ...
Вже з наступного місяця військових строкової служби звільнятимуть у запас
Президент Володимир Зеленський підписав Указ від 07 березня 2024 року № 149/2024 про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби. ...
У законопроєкті про мобілізацію для зручності військовозобов’язаних пропонуються три способи передавання інформації в ТЦК
Парламентський Комітет з питань нацбезпеки, оборони та розвідки продовжує роботу над законопроєктом щодо мобілізації та демобілізації і вважає, що громадяни ...