...
Реєструйся

Рекрутинг замість призову: у Раді розповіли, до чого готуватися призовникам


Перспективний перехід в Україні із призову на службу до армії на рекрутинг здійснюватиметься протягом п’яти років. Замість термінової служби буде контрактна.

Про це розповів заступник голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Верховної Ради, голова постійної делегації України в ПА НАТО Єгор Черньов в ефірі телемарафону.

Послуги з військового обліку • Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ
Для довідок: 0 (800) 219-977

Однією з головних цілей цього прогнозованого або планового переходу на п’ять років є інтеграція України до євроатлантичної спільноти та впровадження стандартів НАТО з рекрутингу та контрактної служби.

Нардеп підкреслив, що потрібно розрізняти нововведення для мирного часу та на час війни.

Цитата: «Адже під час воєнного стану основна мета – щоб наша армія мала достатньо людей. Контрактна основа – це більше, на мій погляд, для мирного часу буде».

 

Передбачається, що громадяни призовного віку проходитимуть інтенсивне навчання у своїх закладах вищої освіти. За словами пана Черньова, це буде не номінальна військова кафедра, а реальна підготовка майбутнього кадрового резерву нашої армії.

«Рекрутинг – це про те, що люди набиратимуться, ґрунтуючись на їх освіті, яку вони мають, і щоб вони були максимально корисні війську. А не так, як, на жаль, це буває зараз. Коли ми «мікроскопом забиваємо цвях», оскільки деякі люди з освітою, яка може бути корисною у певних підрозділах, зараз сидять в окопах і відбивають атаки», — додав депутат.

Військовий облік: методика ведення. Спецвипуск № 2, 2023
Замовити за вигідною ціною

Пан Чернов також додав, що зараз можуть опрацьовуватись різні моделі підходу до такого постійного навчання: «Наприклад, збори раз на два роки для всіх людей призовного віку або які закінчили військову кафедру після цього. Зараз працюємо над такою моделлю. Наприклад, це швейцарська, ізраїльська модель чи інша. Тобто без термінової служби, але все одно із постійним навчанням та підвищенням навичок військової служби».

Ірина Дождьова

Юрист з кадрових питань і трудового законодавства — online
Унікальна послуга на ринку України!
0 (800) 219-977 • podpiska@mediapro.com.ua

Джерело: VESTI.UA

Курс «Підвищення кваліфікації з військового обліку»

Матеріали до теми


НАДС проводить презентацію посібника «Новації Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 2 травня 2023 року: коментарі та порівняльний аналіз»
23 травня відбудеться презентація посібника «Новації Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 2 травня 2023 року: коментарі ...
Знову вносяться зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком
Урядом знову внесено зміни до Порядку бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану. Текст змін наразі не ...
Не тільки штрафи: ухилянтів попередили про кримінальну відповідальність
На вихідних, 18 травня, набуває чинності новий закон про мобілізацію. Напередодні у Верховній Раді повідомили, що військовозобов’язані, які отримали по декілька ...