...
Реєструйся

Реквізит «Дата документа»



 

У статті «Класифікація службових листів», опублікованій в журналі «Діловодство» № 7-8, 2019, докладно розглянуто такий реквізит як «Дата документа».

Датою службового листа є дата його підписання. Її має проставити власноруч та посадова особа, яка підписує цей лист. Між тим, на практиці найчастіше дату проставляє секретар або працівник служби діловодства, тобто працівники організації, які реєструють вихідні листи після підписання їх посадовими особами.

Важливість реквізиту «Дата документа»
Служба діловодства (відповідальна особа) зобов’язана дотримуватися точності оформлення цього реквізиту, адже дата листа є одним з реквізитів, що надає документові юридичної сили. Тому не дозволяється зазначати неправдиві відомості на кшталт проставлення дати минулим числом чи, навпаки,з випередженням на один або кілька днів, адже це, по-перше, призводить до викривлення вихідних реєстраційних даних листа, по-друге, неправильне датування може спричинити обмеження прав учасників правовідносин, зокрема в разі звернення однієї зі сторін до суду дата розглядатиметься як задокументований доказ.

У статті:

  1. Способи оформлення дати
  2. У якій послідовності дозволяється оформлювати дату документа
  3. ЗРАЗКИ оформлення дати документа
  4. Який спосіб оформлення дати рекомендується обрати для листа

Придбати журнал

Електронний формат