...
Реєструйся

Роботодавці, котрі працевлаштовуватимуть жінок, які перебувають у декреті, отримуватимуть пільги з ЄСВ


Законопроект, розроблений Мінсоцполітики, передбачає можливість дистанційної праці та створює стимули для роботодавців у вигляді зменшення ЄСВ щомісяця на розмір мінімального єдиного внеску, якщо вони працевлаштовуватимуть мам, які перебувають у відпустці з догляду за дитиною, – до досягнення нею 3-річного віку. Законопроект щодо дистанційної праці є однією зі складових стимулюючого пакета у сфері зайнятості, розробку якого Мінсоцполітики планує завершити до кінця жовтня цього року.

Також, за словами Наталії Королевської, розроблений Мінсоцполітики законопроект чітко визначає поняття «дистанційна праця» в українському законодавстві, чого раніше бракувало.

Сьогодні в Україні 450 тис. жінок, які виховують дітей і працюють неповний робочий день. Запровадження цього закону матиме позитивний ефект для зайнятості серед молодих жінок. Це дозволить їм не втрачати кваліфікацію, професійні навички та ділові контакти під час догляду за дитиною. Крім того, така практика полегшить повноцінне повернення жінок на ринок праці після виходу з відпустки по догляду за дитиною.

Нагадаємо, раніше Міністр соціальної політики Наталія Королевська виступила з низкою пропозицій, направлених на допомогу матерям з маленькими дітьми. Зокрема, було запропоновано законодавчо закріпити можливість дистанційної роботи для таких жінок, надавати їм ваучери на перенавчання, а також можливість за власним бажанням використовувати один рік з відпустки по догляду за дитиною у будь-який час до досягнення дитиною восьмирічного віку.

Урядовий портал