...
Реєструйся

Роботодавці, які заборгували зарплату, притягаються до відповідальності


З метою притягнення до відповідальності керівників підприємств усіх форм власності, що мають заборгованість із заробітної плати, протягом першого півріччя 2013 року по всій Україні відкрито 1696 кримінальних справ. Про це заявив директор Департаменту заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики України Олександр Товстенко.

За інформацією центральних та місцевих органів виконавчої влади до правоохоронних органів направлено 1872 звернення щодо несвоєчасної виплати заробітної плати. За 1696 з них було відкрито кримінальні справи. За цей же час було завершено 472 кримінальні справи, які стосуються несвоєчасної виплати заробітної плати. 69 керівників підприємств-боржників притягнуто до кримінальної відповідальності, а 242 керівників звільнено від неї, бо виплату заробітної плати було здійснено до притягнення до кримінальної відповідальності.

З початку 2013 року проти підприємств-боржників та їхніх керівників було вжито низку заходів. Було розірвано контракти з 90 керівниками підприємств-боржників із заробітної плати. Щодо проведення перевірок стану дотримання ліцензійних умов арбітражними керуючими підприємств-банкрутів, у тому числі щодо погашення заборгованості, із заробітної плати до Мін’юсту направлено 155 звернень.

За інформацією Мінсоцполітики, за останній квартал борг на державних підприємствах скоротився з 495 млн. грн. до 417 млн. грн., а борги комунальних підприємств зменшилися на 21,8 млн. грн. – до 34,9 млн. грн.

Мінсоцполітики