...
Реєструйся

Роботодавці тепер можуть переглянути статус опрацювання сканопій трудових книжок


Починаючи із 10 червня 2021 року діє Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі» від 5 лютого 2021 року№ 1217-IX, який дав старт обліку трудової діяльності працівника в електронній формі.

Механізм подання відомостей про трудову діяльність працівника, ФОП, фізособи, яка забезпечує себе роботою самостійно, в електронній формі визначений постановою Правління ПФУ від 12 березня 2021 року № 11-1, яка чинна із 23 липня 2021 року.

Тепер результати по всіх надісланих зверненнях щодо оцифрування відомостей про трудову діяльність працівників доступні для перегляду в розділі «Відомості про трудові відносини».

Після того, як заповнили пошукові поля та натиснули кнопку «Пошук», можна побачити інформацію про передані копії документів як конкретного працівника, так і про всіх загалом. Треба звертати увагу на статус звернення, оскільки лише відмітка «Виконано» свідчить, що сканкопії опрацьовані ПФУ та дані про трудові відносини працівника актуалізовано.

Джерело: за матеріалами ГУ ПФУ у Вінніцькій області

Матеріали до теми


Період, за який наявна заборгованість з єдиного внеску, не буде зарахованим до страхового стажу до повного погашення боргу
Сплата єдиного внеску — це не лише обов’язок платників перед державою, а й захищені соціальні гарантії для кожного. Тож, ненадходження ...