...
Реєструйся

Роботодавці зможуть подавати форму № 3-ПН в електронній формі


Мінекономіки представило проєкт наказу «Про затвердження форми № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)» та Порядку її подання».

Тож роботодавці можуть отримати оновлену форму № 3-ПН «Інформація про попит на робочу силу (вакансії)», яку подають до базового центру зайнятості або філії міжрегіонального/регіонального центру зайнятості незалежно від місцезнаходження роботодавця з дня виникнення у нього потреби у підборі працівників та/або з дати відкриття вакансії.

У разі прийняття цього проєкту наказу форму № 3-ПН можна буде подавати в електронному вигляді (з накладенням чи без накладення кваліфікованого електронного підпису) або в паперовому вигляді (із засвідченням підписом керівника/фізичної особи — підприємця або уповноваженої ним(нею) особи).

Також роботодавець визначатиме вид форми № 3-ПН — первинна або уточнювальна.

Первинну форму № 3-ПН подаватимуть для інформування про наявність попиту на робочу силу (вакансії).

Уточнювальна форма № 3-ПН необхідна на заміну первинної та містить уточнення характеристик вакансії(й), зокрема: умов праці, розміру заробітної плати, вимог до кандидата тощо. При цьому не можуть бути змінені дані щодо кількості вакансій та професійної назви робіт (професії/посади).

Джерело: https://buh.ligazakon.net

Матеріали до теми


Чи потрібно повідомляти ДПС про прийняття працівника на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості?
Так, потрібно. Організація та проведення громадських робіт здійснюються на підставі договору про організацію і фінансування громадських робіт, який укладається між центром зайнятості та роботодавцем ...
Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...
Зміни у фінансуванні здобуття вищої освіти: ВРУ ухвалила законопроєкт у першому читанні
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої ...