...
Реєструйся

Роботодавцям продовжать виплачувати компенсації за працевлаштування ВПО


Урядова програма щодо виплати компенсації роботодавцям за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб продовжить діяти у 2023 році. 10 січня Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою вносяться зміни до Порядку надання такої компенсації.

Рішення Уряду передбачає доповнення механізмів фінансування програми, зокрема за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (у межах фінансових можливостей) та інших джерел, не заборонених законодавством.

«Запропоновані зміни дозволять продовжити у 2023 році реалізацію програми, яка є затребуваною серед роботодавців. Минулого року нею скористалися понад 10 тисяч підприємців. Вони отримали від держави компенсацію на загальну суму 200 млн грн за те, що взяли на роботу майже 16,5 тисяч внутрішніх переселенців», — заявила Перша віцепрем’єр-міністерка — Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Прогнозні витрати Фонду на 2023 рік становлять 308 млн грн при прогнозному працевлаштуванні 23 тис. осіб.

Серія вебінарів про трудові договори. Отримати запис можна за цим посиланням.

Джерело: Міністерство економіки України

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...
Алгоритм подання роботодавцями трудової книжки на оцифрування
Роботодавці подають трудові книжки працівників на оцифрування на порталі portal.pfu.gov.ua Першочергово подаються відомості про осіб, які найближчим часом набувають права ...