...
Реєструйся

Енергозбереження на виробництві: рекомендації з посібника


У посібнику «Все про дії персоналу підприємства під час відключення електроенергії» наведено такі короткі рекомендації щодо енергозбереження на виробництві:

  1. Ідучи з виробничого приміщення, вимикайте світло.
  2. Максимально використовуйте природне освітлення.
  3. Регулярно перевіряйте чистоту ламп, плафонів, вікон.
  4. Спробуйте використовувати замість звичайних ламп розжарювання енергозберігаючі (економія при цьому буде становити до 75 %).
  5. Вимикайте всі електроприлади, коли вони не використовуються, повністю — виймайте вилку з розетки (для зручності можна використовувати розетки з кнопкою повного відключення електроживлення).
  6. У побутових приміщеннях регулярно видаляйте накип усередині чайника — він збільшує витрати енергії на кип’ятіння води.
  7. Не затуляйте системи опалення в приміщенні меблями, верстатами, приладами та іншим обладнанням — тоді тепле повітря буде надходити вільно. У холодну пору року, при занадто потужному опаленні, не відкривайте вікна в приміщенні, краще відрегулюйте температуру обігріву.

Ці прості рекомендації з енергозбереження дозволять значно заощадити витрати на енергію на підприємстві.

Більше цікавої інформації ви можете прочитати в посібнику «Все про дії персоналу підприємства під час відключення електроенергії». Замовляйте тут.

Матеріали до теми


Зразок наказу про надання пояснень щодо причин відсутності на роботі
Встановлення правил поведінки на підприємствах, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, та/або на об’єктах чи операторах критичної ...
Виробнича практика учня: що каже ДПС про повідомлення?
Для проходження виробничої практики слухачами професійно-технічних закладів (далі – ПТНЗ) ці заклади освіти укладають відповідні договори із підприємствами, установами та ...
Використання ШІ та цифрових інструментів в системі управління охороною праці в Україні
В умовах війни українські підприємства змушені адаптуватися до нових реалій, впроваджуючи сучасні інструменти для збереження життя та здоров’я працівників. Від ...