...
Реєструйся

РОЗМІР ДОПЛАТИ ДО ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ПЕДАГОГІЧНИМ ПРАЦІВНИКАМ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ В ІНКЛЮЗИВНОМУ КЛАСІ


Управління Держпраці у Хмельницькій області в межах наданих повноваженнях надає роз’яснення щодо розміру доплат до заробітної плати вчителям, які ведуть класи і інклюзивною освітою.

З метою вдосконалення системи оплати праці в галузі освіти постановою Кабінету Міністрів України від 25 серпня 2004 р. №1096 «Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності», з наступними змінами, передбачено розміри доплат за окремі види педагогічної діяльності для працівників навчальних закладів.

За класне керівництво: у підготовчих та І-ІV класах закладів загальної середньої освіти – 20 %; у V-ХІ (XII) класах закладів загальної середньої освіти – 25 %.

За перевірку зошитів та письмових робіт: у підготовчих та I-ІV класах закладів загальної середньої освіти – 15 %; у V-ХІ (XII) класах закладів загальної середньої освіти – 10-20%. Доплата за перевірку зошитів та письмових робіт встановлюється залежно від педагогічного навантаження.

За завідування: навчальними кабінетами у закладах загальної середньої освіти – 10-15%; майстернями – 15-20%.

За роботу в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної, загальної середньої освіти – доплата у граничному розмірі складає 20%. Зазначена доплата встановлюється педагогічним працівникам, які працюють в інклюзивному класі (групі), тільки за години роботи у інклюзивних класах (групах). Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, враховуючи кількість осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо, але не вище розміру 20% за фактично відпрацьовані години роботи у інклюзивних класах (групах).

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілка зробила заяву щодо зарплат освітян: подробиці
Профспілка працівників освіти звернулася до Кабінету Міністрів щодо диференціації заробітної плати вчителів, з урахуванням професійної кваліфікації, складності, важливості та відповідальності ...