...
Реєструйся

Розрахунки мінімальної зарплати по-новому, зміни до КЗпП та Закону України «Про оплату праці»: законопроєкт


Кабінет Міністрів України на черговому засіданні погодив законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оплати праці» № 5857. Проєктом запропоновано зміни до Кодексу законів про працю України (далі — КЗпП) та Закону України «Про оплату праці» від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР (далі — Закон № 108/95).

Проєкт Закону передбачає  викладення статті 100 КЗпП у новій редакції:

«Стаття 100. Оплата праці на окремих видах робіт.

Оплата праці працівників, зайнятих на роботах із шкідливими, особливо шкідливими та небезпечними умовами праці, здійснюється в підвищеному розмірі, який визначається з дотриманням норм i гарантій, передбачених законодавством, а також положень генеральної, галузевої (міжгалузевої ), територіальної i угод, колективного договору. Визначення шкідливих, особливо шкідливих та небезпечних умов праці здійснюється за результатами атестацій робочих місць за умовами праці, якщо інше не передбачено законодавством.

Оплата праці працівникам, що виконують роботу з високим рівнем нервово-емоційного та інтелектуального навантаження, в особливих природних географічних i геологічних умовах, умовах підвищеного ризику для здоров’я, може здійснюватися у підвищеному розмірі відповідно до норм законодавства, положень генеральної, галузевої (міжгалузевої), територіальної угод, колективного договору.

У paзi відсутності колективного договору, перебування поза сферою дії генеральної галузевої (міжгалузевої), територіальної  угод відповідно  до Закону України «Про колективні договори i угоди» підвищена оплата праці працівників, зайнятих на роботах, зазначених у частині першій цієї статті, здійснюється організаційно-розпорядчим документом роботодавця. У такому paзi розмір підвищення, визначеного частиною першою цієї статті має бути не меншим, ніж встановлено генеральною угодою.»

Частину другу статті 31 Закону України «Про оплату праці» від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР також буде викладено у новій редакції.

Під час обчислення розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються:

  • суми, на які підвищується оплата праці відповідно до статті 100 Кодексу законів про працю, незалежно від способу встановлення такого підвищення (доплата, надбавка, підвищення окладу тощо);
  • доплата за суміщення професій (посад), виконання обов’язків тимчасово відсутнього працівника;
  • суми підвищення оплати праці за роботу в нічний час, роз’їзний характер робіт;
  • оплата роботи в надурочний час;
  • оплата за залучення до роботи у вихідні, святкові і неробочі дні;
  • премії до святкових і ювілейних дат;
  • сума індексації заробітної плати;
  • сума компенсації втрати частини доходів, у зв’язку з порушенням строків виплати заробітної плати.

Стаття 9 Закону України «Про оплату праці» від 24 березня 1995 року № 108/95-ВР також зазнає змін.

Розмір мінімальної заробітної плати визначається з урахуванням:

  • потреб працівників та їхніх сімей;
  • загального рівня середньої заробітної плати в цілому по Україні;
  • розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб;
  • прогнозного індексу споживчих цін на період, на який встановлюється розмір мінімальної заробітної плати;
  • рівня зайнятості, продуктивності праці, збалансованості та обґрунтованості Державного бюджету;
  • рівня податків, обов’язкових зборів та внесків.

Мінімальна заробітна плата встановлюється у розмірі, не нижчому від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, розрахованого відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» за січень-червень року, що передує року, на який встановлюється розмір мінімальної заробітної плати.»

Частина друга статті 10 Закону № 108/95 буде викладена у такій редакції: «Розмір мінімальної зарплати не може бути зменшено».

У прикінцевих положеннях визначено дату набрання чинності — з 1 січня 2022 року.

Джерело: офіційний веб-портал ВРУ

Матеріали до теми


Зміни до деяких процесуальних кодексів у частині доступу до правосуддя осіб з інвалідністю
Кабінет Міністрів 27 березня зареєстрував у Верховній Раді проєкт Закону № 11132 «Про внесення змін до Цивільного процесуального кодексу України, ...
З 01.04.2024 змінюється розмір мінімальної заробітної плати: на які показники це вплине
Мінімальна заробітна плата (МЗП) – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна ...