...
Реєструйся

Розроблено пропозиції змін щодо військового обліку жінок


Міністерство оборони України розробило й передало до Верховної Ради пропозиції змін до Закону України від 25 березня 1992 року № 2232-XII «Про військовий обов’язок і військову службу» щодо добровільності постановки на військовий облік жінок.

Заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр зазначила, що зараз відбувається робота над законопроєктом разом із Комітетом Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Також вона наголосила, що постановку жінок на військовий облік встановлено законом. Тому Міноборони й Генштаб не можуть її змінити самостійно. Це повноваження Парламенту.

Якщо будуть прийняті зміни — Міноборони й Генштаб їх виконають.

Досвід розгортання всіх військових частин Збройних Сил України й інших військових формувань до повних штатів воєнного часу свідчить, що на сьогодні в державі немає гострої потреби суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

Водночас для Збройних Сил України залишається потреба в спеціальностях і фахівцях медицини, радіотехніки, харчових технологій.

Тому, у разі прийняття змін до згаданого Закону, Генштаб розробить зміни до переліку військово-облікових спеціальностей для жінок і скоротить перелік до оптимальної потреби.

Ганна Маляр нагадала, що йдеться про добровільну постановку на військовий облік, і додала, що з 2014 року жодна жінка примусово на фронт не потрапила — лише за згодою.

Реєструйтеся на вебінар «Зміни у законодавстві щодо ведення військового обліку та бронювання посад у період воєнного стану».

Джерело: Ганна Маляр інфо

Матеріали до теми


Мобілізація за новими правилами: Президент підписав Закон
Сьогодні Президент України підписав Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації ...
Гарантії для працівника, призваного на службу в ЗСУ
Відповідно до статті 119 Кодексу законів про працю України, за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом ...