...
Реєструйся

Новий законопроєкт щодо змін у трудовому законодавстві


На сайті СПО Об’єднань профспілок було оприлюднено текст проєкту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо особливостей трудових відносин (служби) у період дії воєнного стану».

Він передбачає внесення змін у трудове законодавство, зокрема до Закону України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану», Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» та Закону України від 7 червня 2001 року № 2493-III «Про службу в органах місцевого самоврядування».

У законопроєкті прописано порядок звільнення працівників у разі перебування підприємств, організацій, державного органу, органу місцевого самоврядування та їхніх структурних підрозділів у районах проведення воєнних (бойових) дій або в тимчасовій окупації, оточенні. Уточнюється порядок проведення остаточного розрахунку в разі звільнення працівника.

Також плануються зміни й у частині обміну документами між працівником і роботодавцем, організації кадрового діловодства тощо.

Мають відкоригувати й положення щодо призупинення дії трудового договору. Зокрема, передбачено призупинення не лише дії трудового договору, а й призупинення проходження служби. Водночас визначено чіткий механізм такого призупинення.

Джерело: БУХГАЛТЕР.UA

Посібник «Оптимізація трудових відносин у період воєнного стану: ТОП-55 відповідей»

Матеріали до теми


Уряд спростив отримання статусів особи з інвалідністю внаслідок війни та члена сім’ї загиблого Захисника і Захисниці
Ухвалена ініціатива Мінветеранів щодо спрощеної процедури подання та встановлення статусів особам з інвалідністю внаслідок війни та членам сімей загиблих військовослужбовців ...