...
Реєструйся

Роз’яснено нюанси збереження зарплати медпрацівників при підвищенні кваліфікації


Середня зарплата зберігається за медиками та фармацевтами незалежно від того, за «внутрішнім» або «зовнішнім» сумісництвом вони працюють

Мінсоцполітики в листі № 5112/0/14-15/13 розповіло про збереження середньої зарплати за медпрацівниками в разі направлення на курси підвищення кваліфікації при роботі за сумісництвом.

Згідно з ч. 2 п. 2 постанови Кабміну 11.05.2011 № 524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», за медичними та фармацевтичними працівниками державних і комунальних закладів (установ), які направляються до закладів післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки, зберігається середня заробітна плата за кожним місцем роботи.

При роботі за сумісництвом з працівником укладається окремий трудовий договір, який юридично не пов’язаний з трудовим договором за основним місцем роботи. Стороною трудового договору про роботу за сумісництвом на стороні власника (підприємства, установи, організації) може бути як інший власник («зовнішнє сумісництво»), так і тий самий власник, з яким працівник уклав трудовий договір про основну роботу («внутрішнє сумісництво») . Працівнику, який працює за сумісництвом, оплата праці визначається за фактично відпрацьований час виходячи з передбачених умовами оплати праці складових (посадового окладу, надбавки і доплати до нього тощо).

Середня заробітна плата зберігається за медичними та фармацевтичними працівниками незалежно від того, за «внутрішнім» або «зовнішнім» сумісництвом вони працюють і за яким місцем роботи (основному або за сумісництвом) направляються для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки. Тобто це є державною гарантією медичним і фармацевтичним працівникам, які направляються до закладів післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки.

Медичні та фармацевтичні працівники, які працюють у закладах охорони здоров’я зі «зовнішнім» сумісництвом, можуть бути направлені до закладів післядипломної освіти для підвищення кваліфікації, підготовки і перепідготовки. У цьому випадку середня заробітна плата зберігається за медичними працівниками і за основним місцем роботи, і за місцем роботи за сумісництвом.

За матеріалами Юрліги