...
Реєструйся

Щоб отримати допомогу по народженню дитини треба буде тільки паспорт


У 2013-2014 роках у Київській та Вінницькій областях буде проведений експеримент зі створення єдиного інформаційного середовища соціальної сфери. Це передбачено ухваленою 11 вересня Постановою КМУ «Про створення єдиного інформаційного середовища соціальної сфери та забезпечення обміну інформацією між центральними органами виконавчої влади».

У зазначених областях буде проведений експеримент, а після його завершення ця практика буде застосовуватись по всій країні, що дозволить перейти до адресного надання пільг та допомог, а також підвищити якість послуг, зазначив Перший віце-прем’р-міністр Сергій Арбузов.

«Створення такого єдиного інформаційного середовища дозволить суттєво знизити забюрократизованість оформлення усіх видів соціальних допомог і виплат. Так, якщо людина захоче оформити допомогу по народженню дитини або субсидію, їй треба буде принести тільки паспорт, решту необхідних відомостей фахівці зможуть одержати на місці за допомогою цієї системи. Крім того, це дозволить оптимізувати бюджетні витрати та підвищити ефективність використання коштів на соціальний захист», — сказав Сергій Арбузов.

Урядовий портал