...
Реєструйся

Щодо граничних строків набуття права на матеріальне забезпечення


Беручи до уваги непоодинокі звернення страхувальників щодо оплати листків непрацездатності за попередні роки та аби застрахована особа не втратила свого права на отримання матеріального забезпечення, нагадуємо, що з 01 січня 2015 року ч. 5 ст. 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.03.1999 року №1105-ХІV (в редакції закону № 77 від 28.12.2014 року) передбачено граничні строки набуття права на матеріальне забезпечення.

Матеріальне забезпечення, передбачене цим Законом, виплачується у разі, якщо звернення за його призначенням надійшло не пізніше дванадцяти календарних місяців з дня відновлення працездатності, встановлення інвалідності, закінчення відпустки у зв’язку з вагітність та пологами, смерті застрахованої особи або члена сім’ї, який перебував на її утримані.

Звертаємо увагу застрахованих осіб на необхідність своєчасного звернення за призначенням матеріального забезпечення за місцем роботи.

Документи для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах повинні розглядатися не пізніше десяти днів з дня їх надходження до комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації де працює застрахована особа.

На підставі рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування про призначення матеріального забезпечення застрахованим особам, страхувальник-роботодавець нараховує суми матеріального забезпечення, оформлює та надає заяву-розрахунок до Фонду за місцем реєстрації.

Джерело: ЛІГА-ЗАКОН