...
Реєструйся

Щодо обміну інформацією щодо верифікації державних допомог між Мінфіном та Мінсоцполітики


Наказом Міністерства фінансів України, Міністерства соціальної політики України від 15 січня 2018 року № 5/33 затверджено Порядок обміну інформацією між Міністерством фінансів України та Міністерством соціальної політики України щодо верифікації державних допомог (Порядок).

Порядок визначає механізм обміну інформацією щодо верифікації державних допомог між Міністерством фінансів України та Міністерством соціальної політики України.

Суб’єктами інформаційного обміну є Міністерство фінансів України та Міністерство соціальної політики України.

Міністерство фінансів України для здійснення обміну інформацією використовує Інформаційно-аналітичну платформу електронної верифікації та моніторингу, розміщену на програмно-апаратному комплексі Міністерства фінансів України.

Формування інформації для проведення верифікації та обробку рекомендацій за результатами верифікації здійснюють структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у місті Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад. Для забезпечення обміну інформацією Міністерство соціальної політики України залучає державне підприємство «Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики України».

Обмін інформацією згідно з цим Порядком суб’єктами інформаційного обміну здійснюється з впровадженням комплексної системи захисту інформації з підтвердженою відповідністю.

Інформаційний обмін здійснюється шляхом надсилання інформаційних повідомлень трьох типів щодо:

  • державних допомог для проведення їх верифікації;
  • рекомендацій за результатами верифікації державних допомог;
  • врахування рекомендацій за результатами верифікації державних допомог.

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у місті Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад надають інформацію щодо призначених, нарахованих та/або здійснених державних допомог до бази даних Центрального сховища Міністерства соціальної політики України. Структуру даних, терміни та регламент їх надання визначає Міністерство соціальної політики України.

Міністерство соціальної політики України формує інформаційні повідомлення щодо державних допомог для проведення їх верифікації за даними Центрального сховища Міністерства соціальної політики України.

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення районних, районних у місті Києві державних адміністрацій, виконавчих органів міських, районних у містах рад є розпорядниками персональних даних отримувачів соціальних допомог. Міністерство соціальної політики України є володільцем персональних даних отримувачів соціальних допомог.

Міністерство соціальної політики України надсилає інформаційні повідомлення до Міністерства фінансів України щомісяця щодо:

  • призначених, нарахованих та/або здійснених державних допомог;
  • врахування рекомендацій за результатами верифікації державних допомог.

Міністерство фінансів України в свою чергу щомісяця надсилає до Міністерства соціальної політики України інформаційні повідомлення про рекомендації щодо результатів верифікації державних допомог.

Для захисту інформації застосовуються засоби технічного та криптографічного захисту інформації, що мають сертифікат відповідності або позитивний експертний висновок за результатами державної експертизи у сфері технічного та/або криптографічного захисту інформації.

Інформація, що надається, використовується виключно для здійснення верифікації державних допомог і не може бути передана третій особі без згоди суб’єкта обміну, який надав таку інформацію.

Наказ Міністерства фінансів України, Міністерства соціальної політики України «Про затвердження Порядку обміну інформацією між Міністерством фінансів України та Міністерством соціальної політики України щодо верифікації державних допомог» від 15 січня 2018 року № 5/33

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика. КАДРОВИК.UA»

Видання для кадровиків Журнали реєстрації