...
Реєструйся

Щодо порядку здійснення виплат внутрішньо переміщеним особам


Враховуючи численні звернення осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції щодо відкриття рахунків для зарахування страхових коштів Лівобережна міжрайонна виконавча дирекція Київського міського відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності повідомляє наступне.

Постановою Кабінету міністрів України «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам» від 5 листопада 2014 р. № 637, зокрема, установлено, що призначення матеріального забезпечення за рахунок коштів фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування внутрішньо переміщеним особам здійснюються за місцем перебування таких осіб на обліку, що підтверджується довідкою, виданою згідно з Порядком оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509. 

При цьому, виплата матеріального забезпечення, що призначені зазначеним особам, здійснюється виключно через рахунки та мережу установ і пристроїв Публічного акціонерного товариства “Державний ощадний банк України”. 

Водночас вказаною постановою доручено Публічному акціонерному товариству “Державний ощадний банк України” забезпечити до 1 липня 2016 р. відкриття поточних рахунків та видання платіжних карток за зверненням внутрішньо переміщених осіб, які не обслуговуються в публічному акціонерному товаристві “Державний ощадний банк України”.

Таким чином, на сьогодні на виконання вказаної постанови Уряду перерахування робочими органами Фонду матеріального забезпечення особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, має здійснюватися виключно на рахунки відкриті в Публічному акціонерному товаристві “Державний ощадний банк України” таким особам.

Джерело: Виконавча дирекція Київського міського відділення ФСС з ТВП (сторінка Facebook)

Видання для кадровиків