...
Реєструйся

Щодо преміювання керівників підприємств, що належать до сфери управління МОУ


Наказом Міністерства оборони України  від 22 січня 2018 року № 19 внесено зміни до Інструкції про умови, диференційовані показники та розміри преміювання керівників підприємств, що належать до сфери управління Міністерства оборони України, затвердженої наказом Міністерства оборони України від 25 лютого 2016 року № 110 (далі — Інструкція), виклавши її у новій редакції.

З оновленої Інструкції дізнаєтеся  про умови та критерії преміювання керівників підприємств та  про диференційовані показники та розмір преміювання керівників суб’єктів господарювання.

Преміювання керівників підприємств, що належать до сфери управління Міністерства оборони України, з якими укладено контракти (далі —  керівники), здійснюється щокварталу та щороку за результатами фінансово-господарської діяльності підприємств на підставі фінансової (звіт про виконання фінансового плану підприємства), статистичної звітності за поданням підприємства до органу військового управління, на який покладено функціональне управління державним підприємством (далі — орган військового управління).

Премія керівникам підприємств нараховується за фактично відпрацьований час і не може перевищувати:

  • за квартал — 3 посадові оклади керівника підприємства;
  • за рік — 24 посадові оклади керівника підприємства.

У разі наявності заборгованості підприємства з виплати заробітної плати у відповідному квартальному або річному звітному періоді розмір премії за такий період має становити не більше 20 % максимального розміру премії, передбаченого цією Інструкцією.

У разі порушення керівником виконавської, трудової дисципліни або наявності у нього дисциплінарного стягнення розмір премії, розрахований підприємством за показниками преміювання, зменшується або не нараховується у тому звітному періоді, коли виявлено порушення (за окремим рішенням керівника органу управління майном).

Премія керівникам підприємств за звітний період не нараховується у разі:

  • збільшення розміру заборгованості підприємства з виплати заробітної плати порівняно з попереднім аналогічним звітним періодом;
  • невиконання умов контракту керівником підприємства;
  • наявності фінансових та інших порушень за результатами аудитів і перевірок фінансово-господарської діяльності підприємства за звітний період або за попередні періоди, але не більше ніж за один рік, що передує звітному періоду.

Підприємство подає до органу військового управління показники роботи підприємства, що належить до сфери управління Міністерства оборони України:

  • за квартал — за формою згідно з додатком 1 до цієї Інструкції та належним чином завірені копії наказів про преміювання працівників підприємства до 30 числа місяця, наступного за звітним кварталом;
  • за рік — за формою згідно з додатком 2 до цієї Інструкції та належним чином завірені копії наказів про преміювання працівників підприємства до 30 березня року, наступного за звітним.

Джерело: ligazakon.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


З 01.04.2024 змінюється розмір мінімальної заробітної плати: на які показники це вплине
Мінімальна заробітна плата (МЗП) – це встановлений законом мінімальний розмір оплати праці за виконану працівником місячну (годинну) норму праці. Мінімальна ...