...
Реєструйся

Щодо урахування сум індексації для обчислення середньої заробітної плати


Під час оплати днів перебування у відрядженні враховуються положення ст.121 КЗпП України, згідно з якою працівникам, які направляються у службове відрядження, оплачують виконану роботу відповідно до умов, визначених трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати не може бути нижчим від середнього заробітку.

Для визначення денного заробітку враховується режим роботи працівника та всі елементи заробітної плати, які працівник одержує згідно з умовами трудового, колективного договору в місяці, в якому його направляють у відрядження (оклад, доплати, надбавки, премії, індексація тощо).

Обчислюють середню заробітну плату, яка зберігається за працівником у разі службового відрядження, відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95р. № 100, згідно з п.3 якого індексація включається до виплат, які враховуються для обчислення середньої заробітної плати в усіх випадках її збереження.

Тобто індексація враховується в усіх випадках обчислення середньої заробітної плати.

Алла Маковій, головний державний інспектор Управління Держпраці у Полтавській області.

Джерело: pl.dsp.gov.ua

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Профспілки звернулися до Уряду щодо підвищення заробітної плати бюджетникам
За ініціативою профспілок працівників освіти, охорони здоров’я, соціальної сфери Федерація профспілки України у свою чергу звернулася до Кабінету Міністрів України ...