...
Реєструйся

Щодо записів до трудових книжок при перетворенні закладу охорони здоров’я


Юридичний департамент Міністерства соціальної політики України у листі від 12 липня 2018 року № 278/0/22-18 надав роз’яснення щодо правильного заповнення трудових книжок працівників при перетворенні закладу охорони здоров’я. Так, частиною третьою статті 36 Кодексу законів про працю України визначено, що, зокрема у разі реорганізації підприємства (злиття, приєднання, поділу, виділення, перетворення), дія трудового договору працівника продовжується. Припинення трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу можливе, зокрема у разі скорочення чисельності або штату працівників (пункт 1 частини першої статті 40 Кодексу законів про працю України).

Внесення записів до трудової книжки здійснюється відповідно до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, затвердженої наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України і Міністерства соціального захисту населення України від 29 липня 1993 року № 58 (далі — Інструкція № 58).

Так згідно з пунктом 2.15 Інструкції № 58 якщо за час роботи працівника назва підприємства змінюється, про це окремим порядком у графі 3 трудової книжки робиться запис: «Підприємство таке-то з такого-то числа перейменоване на таке-то», а у графі 4 проставляється підстава перейменування — наказ (розпорядження), його дата і номер.

Звертаємо увагу, що пунктом 2.4 Інструкції № 58 передбачено, що усі записи в трудовій книжці про прийняття на роботу, переведення на іншу постійну роботу або звільнення, а також про нагороди та заохочення вносяться власником або уповноваженим ним органом після видання наказу (розпорядження), але не пізніше тижневого строку, а в разі звільнення — у день звільнення і повинні точно відповідати тексту наказу (розпорядження).

У зв’язку з цим запис до трудової книжки перетворення закладу охорони здоров’я необхідно вносити за аналогією з пунктом 2.15 Інструкції № 58, а саме: на підставі наказу (розпорядження) власника підприємства, установи, організації або уповноваженого ним органу.

Джерело: ligazakon.net

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Сектор психосоціальної підтримки інформує, як керівнику підтримати працівників
Як керівник ти маєш багато можливостей, щоб підтримувати ментальне здоров’я своїх працівників.   П’ять основних порад керівникові Розкажи персоналу про ...