...
Реєструйся

Щомісячні страхові виплати від ФССУ в серпні


З початку серпня на щомісячні страхові виплати для потерпілих на виробництві та їхніх родин Фонд соціального страхування України (далі — ФССУ) вже направив понад 291 мільйон гривень. Упродовж серпня на цей вид виплат буде направлено загалом майже один мільярд гривень.

ФССУ фінансує страхові виплати для українців попри війну, бойові дії та тимчасову окупацію кошти вчасно й у повному обсязі отримують усі потерпілі, зокрема з Донеччини, Луганщини й Херсонщини.

Так, за час війни понад 180 тисяч потерпілих унаслідок нещасних випадків на виробництві або профзахворювань, а також членів їхніх родин отримали від ФССУ близько 4,8 мільярда грн щомісячних страхових виплат, зокрема:

  • близько 40 тисяч потерпілих та їхніх родин із Донеччини — понад 1,1 мільярда гривень щомісячних виплат;
  • 13,5 тисяч потерпілих та їхніх родин із Луганщини — понад 260 мільйонів гривень;
  • понад 2 тисячі потерпілих та їхніх родин із Херсонщини — 39 мільйонів гривень.

Такі виплати в повному обсязі компенсують потерпілим унаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань утрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності й фінансуються в наступному місяці за попередній.

Замовляйте навчання на мінікурсі «Допомога по тимчасовій непрацездатності: організація процесу отримання».

Джерело: Фонд соціального страхування України

Матеріали до теми


Закон № 3633 діє з 18 травня, оновити дані у ТЦК треба протягом 60 днів
Як ми вже повідомляли, Президент України Володимир Зеленський 16 квітня підписав Закон України від 11 квітня 2024 року № 3633-ІХ ...