...
Реєструйся

Штатний розпис як основа управління організацією. Порядок створення і технологія внесення змін. Практичний посібник. Надійний консультант великих і малих підприємств


У практичному посібнику «Штатний розпис як основа управління організацією» є вся потрібна інформація щодо порядку створення і технології внесення змін до штатного розпису. У книзі подано зразки штатних розписів для великих і малих підприємств. Зверніть увагу на Абетковий покажчик професійних назв робіт. У ньому подано всі професійні назви робіт, які містить Національний класифікатор України ДК 003:2010, та Зміни № 3, № 4 до Класифікатора, затверджені наказом Мінекономрозвитку України.

Автори посібника у доступному форматі надають інформацію щодо створення штатного розпису на підприємстві.
У перших двох розділах йдеться про:
— шатний розпис як організаційний документ: цілі та завдання, поняття штатного розпису та для чого він потрібен;

• складання та затвердження штатного розпису, періодичність оновлення, хто його розробляє, обов’язки та додаткові дані у штатному розписі з прикладами із практики;
• штатно-посадову книгу.

Третій розділ повністю присвячений поетапному утворенню штатного розпису із прикладами із практики:

• уніфікація назв і змісту назв посад (професій) із КП і ДКХП;
• розподіл повноважень та визначення підпорядкованості серед підрозділів;
• визначення кількості штатних одиниць за посадами (професіями);
•встановлення розміру основної заробітної плати (посадового окладу, тарифної ставки);
• план заходів щодо впровадження змін;
• затвердження штатного розпису.

У наступних розділах надана інформація щодо змісту штатного розпису для підприємств незалежно від форми власності, як складається штатний розпис у бюджетних організаціях (установах), яким чином внести зміни до штатного розпису… Що робити, коли на підприємстві відбуваються зміни розмірів оплати праці або зміни в організації виробництва і праці? Як зберігати штатний розпис та зміни до нього?

Практичний посібник містить вичерпний Абетковий покажчик професійних назв робіт. У цьому покажчику подано всі професійні назви робіт, які містить Національний класифікатор України ДК 003:2010, та Зміни № 3, № 4 до Класифікатора, затверджені наказом Мінекономрозвитку України.

Докладніше — в ексклюзивному виданні від редакції журналу «Довідник кадровика» «Штатний розпис як основа управління організацією. Порядок створення і технологія внесення змін», практичний посібник.