...
Реєструйся

Головні новини тижня. Генеральну угоду укладено на новий строк. З 1 вересня 2016 року повноцінно запрацювала система електронного декларування.


Із головних новин тижня ви дізнаєтеся про термін набуття чинності Генеральної угоди на 2016–2017 рр. Про систему е-декларування, яка повноцінно запрацювала з 1 вересня 2016 року.

Генеральну угоду на 2016–2017 рр. укладено відповідно до законів України «Про колективні договори і угоди», «Про соціальний діалог в Україні» між всеукраїнськими об’єднаннями організацій роботодавців в особі Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні, всеукраїнськими об’єднаннями професійних спілок в особі Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Кабінетом Міністрів України. Угода набула чинності 23.08.2016 з дня її підписання.

Декларування доходів і співвідношення їх з рівнем життя того чи іншого чиновника наразі є темою публічного обговорення і перебуває під ретельним контролем органів, відповідальних за формування антикорупційної політики та запобігання корупції. В Україні з 01.09.2016 повноцінно запрацювала система електронного декларування. В одному реєстрі буде зібраний масив даних про річні доходи та власність посадовців. Згідно зі ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 № 1700-VII (Закон № 1700) особи, зазначені у п. 1, підп. «а» п. 2 ч. 1 ст. 3 Закону № 1700, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (Національне агентство) декларацію, особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (декларація), за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Джерело — редакція журналу «Довідник кадровика»

Докладніше — у газеті «Кадри і зарплата» № 17, 2016