...
Реєструйся

Штраф за неподання об’єднаної звітності, але не під час карантину


11 травня 2021 року завершується термін подання податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків — фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску, за І квартал 2021 року.

Водночас в ГУ ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою вищезазначеної звітності накладають штрафи, передбачені за порушення порядку подання інформації про фізичних осіб — платників податків, у розмірах та порядку, встановлених статтею 119 Податкового кодексу України (далі — ПКУ). Тобто неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника податку та/або до зміни платника податку, тягнуть за собою штраф в розмірі 1020 грн.

Проте податківці, звертаючи увагу на розміри штрафів, знову не згадують про «карантинний» мораторій на штрафи та пеню за податкові правопорушення.

Адже згідно з пунктом 52¹ підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ за порушення податкового законодавства, вчинені протягом періоду з 1 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, штрафні санкції не застосовують.

Разом з тим «карантинний» мораторій не врятує від адмінштрафу за несвоєчасне подання податкового розрахунку.

Джерело: buh.ligazakon.net