...
Реєструйся

Штраф за використання незадекларованої праці: Сумський ЖЕК сплатив понад мільйон гривень


За допуск до роботи 10 працівників без укладення з ними трудового договору Управління Держпраці у Сумській області наклало штрафну санкцію на ТОВ «Побутсервіс Суми». Пройшовши три судові інстанції, які підтвердили правомірність дій Управління Держпраці щодо притягнення підприємства до відповідальності, суб’єктом господарювання сплачено штраф 1 116 900 гривень у повному обсязі.

Постанова про накладення штрафної санкції за порушення вимог трудового законодавства, що були встановлені у ході інспекційного відвідування підприємства, винесена відповідальною посадовою особою Управління Держпраці 30 серпня 2018 року. До органів виконавчої служби постанова була направлена Управлінням Держпраці 9 жовтня 2018 року.

6 лютого 2020 року до Управління Держпраці надійшла Постанова «Про закінчення виконавчого провадження» від 31 січня 2020 року ВП №57430699 Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Сумській області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми). Відповідно до цієї постанови  головним державним виконавцем Відділу зазначено, що при примусовому виконанні борг ТОВ «Побутсервіс Суми» сплачено у повному обсязі, у зв’язку з чим виконавче провадження закінчене на підставі пункту 9 частини 1 статті 39 Закону України «Про виконавче провадження» від 2 червня 2016 року  № 1404-VIII.