...
Реєструйся

Скасування вимоги отримувати дозвіл на застосування праці іноземців для роботодавців: зареєстровано законопроєкт № 11006


У Верховній Раді України 09 лютого 2024 року зареєстровано проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо скасування дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (реєстр. № 11006).

Законопроєктом передбачається внести зміни до Закону України від 05 липня 2012 року № 5067-VI «Про зайнятість населення» та Закону України від 22 вересня 2011 року № 3773-VI «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» шляхом виключення положень про дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства, тобто передбачається скасування вимоги до роботодавців отримувати дозвіл на застосування праці іноземців та осіб без громадянства.

Зразки документівПосадові інструкціїРобочі інструкції
Для довідок: 0 (800) 219-977

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначено, що відміна дозволу на застосування праці іноземців та осіб без громадянства дозволить зменшити втрати, час та ресурси українського підприємництва, яке воно витрачає на дозвільні процедури, у процесі подолання дефіциту робочої сили.

Письмові і телефонні КОНСУЛЬТАЦІЇ та інші кадрові послуги експертів журналу «КАДРОВИК.UA»

Джерело: журнал «КАДРОВИК.UA»

Кадрова система «КАДРИ.UA»

Карина Снісар
Карина Снісар
експерт проєктів «КАДРОВИК.UA», головний редактор системи «КАДРИ.UA»

Матеріали до теми


Рада проголосувала за Закон про страховий стаж осіб, які працювали за кордоном
Верховна Рада України 25 квітня 2024 року прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання питання ...