...
Реєструйся

Соціальні позитиви від Угоди про асоціацію України та ЄС


Сенат Нідерландів підтримав ратифікацію Угоди про асоціацію України та ЄС. Це була остання країна, яка досі не ратифікувала угоду. Відтак документ нарешті набуде чинності. Згідно з європейським законодавством Угода набирає чинності в перший день другого місяця, що настає після дати здачі на зберігання останньої ратифікаційної грамоти або останнього документа про затвердження.

Як відомо, Угода про асоціацію — це документ розміром у близько тисячу сторінок. За структурою складається з преамбули, семи частин, 43 додатків та 3 протоколів. 80% присвячені економічним питанням та розвитку торгівлі. Документ передбачає, зокрема, запровадження зони вільної торгівлі між Україною та країнами ЄС, внаслідок чого очікувано відбудеться інтеграція нашої економіки до внутрішнього ринку ЄС. Пункти, спрямовані на подолання української корупції, прописані в кожному розділі Угоди. Зокрема, вона передбачає зміни в управлінні державними фінансами, плануванні держбюджету.

Щодо соціальних аспектів Угода вводить додаткові 4 дні відпустки, урівняє заробітну плату чоловіків і жінок. До того ж вимоги Угоди наближають Україну до сучасних стандартів у освіті, медицині.

Угода також має на меті співпрацю європейських та українських фахівців у галузях, зокрема, ракетобудування, космічних досліджень, інформаційних технологій.

Нагадаємо, політичну частину Угоди було підписано 21.03.2014, економічну частину — 27.06.2014.

Джерело: редакція журналу «Довідник кадровика»