...
Реєструйся

Соціальні виплати, пільги та інші послуги лише за 20 хвилин: ПК «Соціальна громада» дозволяє отримати призначення соціальної допомоги


За даними Міністерства соціальної політики до Програмного комплексу «Соціальна громада» вже підключено 1427 із 1439 територіальних громад (за винятком громад, створених на непідконтрольних територіях).

Завдяки програмному комплексу у громаді її мешканці можуть звернутися за отриманням більшості соціальних виплат, пільг, послуг за місцем свого проживання. Він забезпечує електронну взаємодію фронт-офісів, де ведеться прийом документів від населення в електронному вигляді, з бек-офісами у структурних підрозділах соцзахисту населення райдержадміністрацій, де приймаються рішення по призначенню послуг на основі цих документів.

Зокрема, у Дніпрі, за словами заступника начальника Правобережного управління соцзахисту населення Людмили Форісь, отримання адмінпослуг соціального характеру скоротилося на цілий тиждень, оскільки більше не потрібно доставляти паперові документи з одного підрозділу в інший.

«Раніше, аби потрапити на прийом до фахівця, люди змушені були попередньо записуватися, а прийшовши сюди, подовгу сидіти під тими дверима в «живій» черзі… А зараз максимальний час перебування клієнта у Правобережному управлінні соціального захисту населення Дніпровської міської ради складає 20 хвилин. А призначення пільг відбувається протягом 2-3 хвилин», — зазначила Людмила Форісь.

За словами Людмили Форісь система «Соціальна громада» взаємодіє з електронною базою Пенсійного фонду та Державної податкової служби, отже «бачить» усі доходи заявника, необхідні для нарахування соціальних виплат. Тому громадянину не треба ходити до цих установ за довідками. «Система також автоматично проводить верифікацію заявника і перевіряє, чи не оформлював він уже деінде державної допомоги. Заяви на всі види соціальних послуг оформлюються в електронному вигляді, а допомога призначається одразу, навіть якщо людина не має всіх довідок на руках. Їх можна донести пізніше».

Програмний комплекс «Соціальна громада» надається територіальним громадам Мінсоцполітики з 2018 року в рамках реалізації проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» та буде інтегровано до Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС).

Джерело: за матеріалами Мінсоцполітики

Матеріали до теми


У Комітеті з питань соціальної політики відбулося обговорення стану адаптації трудового законодавства України до положень права ЄС
Повідомляємо, що 9 квітня 2024 року під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту ...