...
Реєструйся

Стартувала робота над законопроектом про професійну освіту


Над кожним розділом проекту закону «Про професійну (професійно-технічну) освіту» працюватимуть окремі підгрупи, які пропонуватимуть своє бачення змісту. Про це домовились учасники першого засідання робочої групи з розробки законопроекту.

Далі до тексту додаватимуть зауваження та пропозиції, але планується, що фінальний варіант законопроекту буде презентований вже на початку вересня.

«Наразі наше завдання – розробити якісний документ, який не пропонуватиме ідеї, а визначатиме процедури і правила, за якими розвиватиметься галузь. Також важливо, щоб ці засади були адаптовані до реального життя і не створювали перепон для державно-приватного партнерства. Тому ми намагатимемося залучати якнайширше коло стейкхолдерів для роботи над проектом», – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

До робочої групи увійшли представники МОН, Міністерства фінансів, Мінсоцполітики, місцевої влади, народні депутати, очільники професійних об’єднань та асоціацій,  директори закладів ПТО. Під час обговорення вони визначили найбільш важливі питання. Серед них – фінансування закладів, інклюзивність профосвіти, система часткової кваліфікації робітників, управління закладами та вимоги до їх керівників тощо.

Йшлося також про можливий механізм створення та роботи Центрів професійної досконалості. Передбачається, що вони стануть платформою для співпраці закладів ПТО, бізнесу та органів регіональної влади. У них, зокрема, проводитимуть підвищення кваліфікації викладачів та майстрів. Планується, що створення такого Центру на базі закладу ПТО коштуватиме кілька мільйонів євро, тому важливо вже зараз передбачити критерії відбору закладів, які претендуватимуть на відкриття Центру на їх базі.

Робота групи проходитиме як у формі зустрічей, так і дистанційно. Наразі учасники мають надіслати свої пропозиції та зауваження щодо окремих розділів проекту.

Джерело: ukrainepravo.com

Видання для кадровиків Журнали реєстрації

Матеріали до теми


Алгоритм зарахування на навчання в Українську військово-медичну академію для військових лікарів
Курси перепідготовки доступні військовослужбовцям Збройних сил України рядового та сержантського складу, які мають вищу медичну або фармацевтичну освіту та сертифікат ...