...
Реєструйся

Стартував проєкт «Національний кадровий резерв»: що він передбачає


3 листопада 2022 року за участі заступниці Міністра економіки Тетяни Бережної, директорки Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк і заступника голови Асоціації інноваційної та цифрової освіти Дмитра Бондаренка презентовано старт роботи «Національного кадрового резерву».

«Місія «Національного кадрового резерву» — запустити в Україні ефективний соціальний ліфт, який за допомогою штучного інтелекту сприятиме українцям знайти роботу або відкрити власну справу. Завдання держави — забезпечити розвиток людського капіталу в Україні, адже саме людський капітал, тобто Людина — сьогодні є найціннішим активом будь-якої країни в сучасному світі», — заявила Тетяна Бережна.

Це штучний інтелект, який точно й швидко визначить пул професій для кожної людини відповідно до її здібностей, а також рівень володіння м’якими навичками (soft skills), яким найбільше приділяють увагу роботодавці при прийомі на роботу й схильності до ведення власного бізнесу. Всі дані автоматично формуються в Інтерактивному Резюме, яке людина може переслати роботодавцю через Єдиний портал вакансій або роздрукувати та взяти із собою на співбесіду.

«Вибір професії, як і вибір в якій сфері відкрити власну справу — завжди не простий. І держава повинна допомогти кожному українцю не помилитись і зробити цей вибір свідомо, адже від нього залежить подальша кар’єра людини: буде вона успішною чи ні», — повідомила Юлія Жовтяк.

Інтерактивне Резюме дозволить людині мати перевагу в роботодавця перед іншими претендентами зі стандартними резюме, адже містить саме ту інформацію, яка потрібна рекрутеру для розуміння відповідності до вимог актуальної вакансії.

Якщо штучний інтелект виявив, що людина має схильність до ведення власної справи — у межах «Національного кадрового резерву» працює комплексне навчання підприємництву, яке містить необхідні знання для успішного розвитку бізнесу. Навчальний контент складається з мультимедійних курсів у міжнародному форматі SCORM і майстер-класів провідних бізнес-тренерів: Андрія Длігача, Ваче Давтяна та Володимира Страшка. За підсумками успішного завершення курсу система автоматично генерує іменний сертифікат з унікальним номером.

Реєструйтеся на курс «Підвищення кваліфікації кадровиків. ПРОФІ». Курс оновлено з урахуванням питань щодо воєнного стану в країні.

Джерело: Державна служба зайнятості

Матеріали до теми


Посередникам із працевлаштування за кордоном слід подбати про переліцензування до 14 квітня
Міністерство економіки України нагадало ліцензіатам у сфері посередництва у працевлаштуванні за кордоном, які ще не подали міністерству декларацію щодо ведення ...
Зміни у фінансуванні здобуття вищої освіти: ВРУ ухвалила законопроєкт у першому читанні
Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування здобуття вищої ...