...
Реєструйся

Стажер чи оформлений працівник? Замість укладення трудового договору підприємці можуть сплатити штрафи


Під час інспекційного відвідування фізичної особи-підприємця (далі — ФОП) у Кропивницькому за місцем діяльності у студії нігтьової естетики було виявлено за роботою майстра, яка повідомила, що стажується і в подальшому планує зареєструватися як фізична особа-підприємець. Подібна ситуація у багатьох салонах краси.

Ще в одному салоні краси міста стажувалась майстер манікюру. Інший підприємець в обласному центрі використовував працю стажистів у закладі сфери ресторанного господарства. Під час інспекційного відвідування за так званим стажуванням виявлено офіціанта та двох кухарів.

Однак допуск до роботи стажиста під час перевірки його кваліфікації та навиків роботи без укладення трудового договору і без оплати його праці є порушенням законодавства.

Управлінням Держпраці винесено постанови про накладення штрафних санкцій за порушення вимог статей 21 та 24 Кодексу законів про працю України у розмірі 60 тисяч гривень за кожного працівника.

Джерело: за матеріалами Управління Держпраці у Кіровоградській області

Матеріали до теми


Особливості праці неповнолітніх: роз’яснення від інспекції праці
Враховуючи сучасні тенденції, на ринку праці зростає кількість молодих людей, які активно працевлаштовуються для отримання додаткових доходів. Однією з особливостей ...