...
Реєструйся

Суд може обмежитись усним зауваженням, якщо несвоєчасно повідомили ДФС про прийняття працівників


Якщо сталося так, що Повідомлення до ДФС забули подати, то це краще зробити навіть із запізненням. У такому випадку є шанси, що суд, хоч і визнає порушення, але можна буде уникнути адмінштрафу.

Прикладом такої ситуації з роботодавцем, який не повідомив ДФС про прийнятих працівників, є постанова Нікопольського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 27.01.2017 р. у справі № 182/191/17.

Перевіркою головного управління Державної служби з питань праці в Дніпропетровській області було з’ясовано, що установа у звітності по єдиному внеску відобразила дані про початок трудової діяльності 7 працівників, але відсутнє повідомлення ДФС про прийняття на роботу.

Представник відповідача вину визнав і пояснив, що порушення було допущено через відсутність даних, оскільки раніше питанням повідомлення про працевлаштування до ОДПІ займалася Централізована бухгалтерія установи. Однак згодом вони припинили подавати зазначені данні, про що йому не повідомили. Обіцяв виправитися.

Як наслідок — суд визнав правопорушення, проте, зважаючи на всі обставини справи, особу порушника, яка до адміністративної відповідальності притягається вперше, було звільнено від адміністративної відповідальності, у зв’язку з малозначністю, тож суд обмежився усним зауваженням.

Джерело: www.interbuh.com.ua

Видання для кадровиків