...
Реєструйся

Звільнення працівника у зв’язку із взяттям під варту за рішенням суду


Робота кадровика цікава, насичена, але часом непередбачувана. Іноді можуть виникнути ситуації, в яких навіть найдосвідченіший працівник відділу кадрів не знає, як вчинити. Серед таких можна виділити виробничу ситуацію, коли працівника беруть під варту до слідчого ізолятора на період кримінального провадження

У статті розглянуто алгоритм дій кадровика у разі, якщо працівника взяли під варту через підозру у скоєнні злочину. Як правильно відсторонити від обійманої посади, якщо працівник перебуває у слідчому ізоляторі, чи нараховується такому працівникові заробітна плата, стаж роботи і право на щорічну відпустку.

На це автор у своїй статті зазначає: «За весь період відсутності на роботі працівника, що перебуває під слідством, у зв’язку з утриманням його під вартою чи відстороненням від роботи заробітна плата йому не нараховується. Стаж роботи, що дає право на щорічну відпустку, обчислюється відповідно до ст. 9 Закону № 504. Відповідно до цієї статті період перебування під вартою чи відсторонення від роботи на час слідства до стажу роботи, що дає право на щорічну основну відпустку, не зараховується».

Як звільнити працівника у разі, якщо він пише заяву на звільнення за власним бажанням під час слідства? Як припинити трудовий договір при набутті законної сили вироку, згідно яким працівника засуджено до позбавлення волі, виправних робіт не за місцем роботи або інших причин, що унеможливлюють продовження роботи? Які дії кадровика у випадку визнання незаконним притягнення працівника до кримінальної відповідальності у разі, якщо працівник був звільнений у зв’язку з набуттям законної сили вироку про позбавлення волі?

Відповіді на ці та інші питання — у газеті «Кадри і зарплата» № 4, 2017, стаття Миколи Бойка «Звільнення працівника у зв’язку з взяттям під варту за рішенням суду».

Придбати газету »
Презентація видання »
Погортати номер »