...
Реєструйся

Топ-10 гарячих запитань, розглянутих в журналі «КАДРОВИК.UA» № 12, 2018


Рубрика «Запитання гарячої лінії» (вкладення до журналу «КАДРОВИК.UA») завжди дуже популярна, не став винятком і цей випуск журналу. Пропонуємо вашій увазі «гарячі» запитання з перших вуст від експерта «гарячої лінії» Галини Білоткач, що буде опубліковано у вкладенні до журналу «КАДРОВИК.UA» № 12, 2018.

1. Чи проводиться доплата працівникові, призначеного виконуючим обов’язки на період щорічної відпустки іншого працівника без звільнення від основної роботи?

2. Працівник має право на щорічну основну відпустку тривалістю 37 календарних днів відповідно до статті 47 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» від 28лютого 1991 року № 796-XII. Частину щорічної відпустки за 2017 рік у кількості 24 календарних дні використав. Зараз звільняється, але Фонд відмовляє йому компенсувати 13 календарних днів щорічної основної відпустки тривалістю за 2017 рік. Чи законна відмова?

3. Працівник при прийнятті на роботу не ознайомлений з правилами трудового розпорядку. Чи вигідно це роботодавцю?

4. Чи буде нести відповідальність роботодавець у разі допуску до роботи прийнятого працівника без оформлення наказу?

5. Чи має право заступник керівника підприємства право підпису наказів про прийняття на роботу і звільнення з неї?

6. Чи потрібно подавати «скасовуюче» повідомлення до територіальних органів ДФС органів про відмову працівника приступати до роботи, прийнятого за сумісництвом?

7. Чи обов’язково потрібно звільнятися з роботи працівнику, який поступив в аспірантуру на денну форму навчання, якщо там вимагають трудову книжку?

8. Чи можна встановити строк випробування при прийнятті на роботу на посаду головного інженера менше 3- х місяців?

9. Чи потрібно в штатному розписі зазначити окремо підрозділи — свиноферму і скотоферму, чи просто — ферма?

10. Чи обов’язково зазначати коди посад економічної служби підприємства?

Видання для кадровиків Журнали реєстрації