...
Реєструйся

Трудовий кодекс можуть прийняти у липні


Питання прийняття нового Трудового кодексу актуальне на сьогодні. «З одного боку, ми повинні кодифікувати чинне законодавство і систематизувати його. Необхідно відкрити нові можливості, у тому числі, і для західних інвесторів. З іншого боку, ми повинні не допустити звуження і порушення соціальних прав працівників», зазначив Міністр соціальної політики Павло Розенко.

У Верховній Раді України є політичне розуміння необхідності прийняття Трудового кодексу. Зобов’язання ухвалити зазначений проект є в Коаліційній угоді та Програмі діяльності Уряду. Є всі можливості для швидкого руху у цьому напрямку.

Ухвалення в цілому Трудового кодексу до липня є реальним. «Звичайно, відразу Трудовий кодекс вступити в дію не зможе. Необхідний перехідний період. Потрібен час, щоб суспільство звикло до нових правил, і для організації процесу на рівні підприємств. Для цього потрібно щонайменше півроку», — підкреслив Павло Розенко.

Під час наради Міністр дав доручення проаналізувати законопроект Трудового кодексу, який вже зареєстрований у Верховній Раді України, та опрацювати узгодження положень з проектом Трудового кодексу, розробленого в Міністерстві.

«Необхідно опрацювати це питання з Комітетом Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення. Ми повинні вийти зі спільною позицією. Міністерство соціальної політики готове конструктивно працювати задля прийняття європейського Трудового кодексу», — резюмував Міністр.