...
Реєструйся

Чергові зміни з питань захисту від безробіття внутрішньо переміщених осіб


Оприлюднено проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання реалізації права на працю та соціальний захист від безробіття внутрішньо переміщених осіб».

Проектом акта пропонується врегулювати питання спрощення процедури набуття статусу зареєстрованого безробітного особами з числа вимушено переміщених, їх реєстрацію та перереєстрацію, а також взяття на облік як осіб, що шукають роботу в центрах зайнятості.

Запропонованими змінами передбачена можливість реєстрації в центрах зайнятості членів особистих селянських господарств без подання довідки виданої сільською (селищною, міською радою) за місцезнаходженням земельної ділянки внутрішньо переміщеної особи про припинення ведення такого господарства або вихід з нього.

Також проектом акта пропонується розширити перелік поважних причин, які унеможливлюють відвідування центру, зокрема, це збройний конфлікт, тимчасова окупація, повсюдні прояви насильства, масові порушення прав людини, надзвичайні ситуації природного чи техногенного характеру.

Для внутрішньо переміщених осіб, які не звільнилися з роботи, передбачається можливість припинення трудових відносин шляхом звернення до суду або надсилання поштового відправлення роботодавцю з вкладенням нотаріальної копії заяви про припинення трудових відносин.

Зазначену мету буде досягнуто шляхом внесення змін до Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 198.