...
Реєструйся

Триває інформаційна кампанія по запобіганню використання праці неофіційно оформлених працівників


На Харківщині фахівці Управління Держпраці проводять інформаційні відвідування суб’єктів господарювання у сфері торгівлі, харчування та надання послуг.

Метою зустрічей стало запобігання незадекларованої праці суб’єктами господарювання у сфері оптової торгівлі та роздрібної торгівлі, тимчасового розміщення й організації харчування, надання послуг. Працівникам було роз’яснено переваги офіційного працевлаштування, а саме:

— регулярна заробітна плата;

— страхування на випадок безробіття;

— страхування від нещасного випадку на виробництві;

— страхування на випадок тимчасової непрацездатності;

— безпечні та здорові умови праці.

Також фахівцями Управління Держпраці було обговорено ефективні заходи запобігання нещасним випадкам, дотримання вимог законодавства з охорони праці під час виконання робіт та необхідність в умовах адаптивного карантину дотримуватись рекомендацій МОЗ щодо профілактики інфікування коронавірусом: носити маски, ретельно мити руки та користуватися антисептиком, не порушувати соціальну дистанцію.

Керівникам та працівникам підприємств було наголошено, що роботодавець несе безпосередню відповідальність за створення на робочому місці безпечних і здорових умов праці та за порушення законодавства з охорони праці винні особи притягаються до дисциплінарної, адміністративної, матеріальної, кримінальної відповідальності.

https://mediapro.ua/product/kadrovikua

Матеріали до теми


15 квітня спливає строк сплати роботодавцями санкцій за невиконання нормативу по працевлаштуванню осіб з інвалідністю
Фонд соціального захисту осіб з інвалідністю звертає увагу роботодавців, що 15 квітня 2024 року спливає строк сплати роботодавцями адміністративно-господарських санкцій, нарахованих за ...
ТЦК та СП ігнорує відстрочку заброньованого: чи можна оскаржити в суді?
Вже понад рік діє оновлений порядок бронювання. Він надає можливість бізнесу подавати на бронювання критично важливих працівників і отримувати для ...